Remek főpróba a vb előtt – World Tour

Remek főpróba a vb előtt – World Tour

Az idei asztalitenisz szezon első felvonásaként Budapestre érkeztek a világ legjobbjai a Seamaster 2019 World Tour Magyar Nagydíj kapcsán, amely többek között az 55. Asztalitenisz Világbajnokság főpróbájaként is szolgált.

Több mint 400 sportoló, 51 országból. Ezek az esemény legfontosabb számai. A sportolók létszáma úgy is magasnak számít, hogy a mindig nagy kontingenssel érkező Japán küldöttség a hazai, kvalifikációs bajnokság miatt nem utazott el.

„Rengeteget tanultunk a World Tour-ból. Az előző két hónapban a vb szervezése mellett erre fordítottunk a legnagyobb figyelmet, hiszen a világbajnokság teszteseményéről van szó. Lehetőségünk volt kipróbálni különböző technológiákat és versenyszervezési újdonságokat.” – mondta Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára.

Női egyesben Chen Meng végzett a dobogón, akinek ez volt a 10. World Tour győzelme, míg a férfiak mezőnyében Lin Gaoyuan kapta az aranyat.

Meglepetésként a vegyespárosok döntőjébe Magyarországot képviselve jutott be a Szudi Ádám, Pergel Szandra páros, ahol végül a Xu Xin- Liu Shiwen kínai duó megálljt parancsolt.

Férfi párosban Xu Xin, valamint Liang Jingkun bizonyult a legjobbnak. A hölgyek esetében is a kínai Wang Manyu, Zhu Yuling vihette haza a legfényesebb érmeket.

A világbajnokságot április 21-28. között rendezik.Fordítás »
Top