Ma Long magabiztos, készen áll Budapestre

Ma Long magabiztos, készen áll Budapestre

A címvédő, aki a harmadik egymást követő alkalommal is haza szeretné vinni a trófeát, már augusztus közepe óta nem játszott nemzetközi színtéren. Legutóbb a férfi egyesek versenyének első körében búcsúzott a bulgáriai World Tour-on. A kérdés adott: a kínai Ma Long megfelelő formában lesz ahhoz, hogy a közelgő asztalitenisz-világbajnokságon játszani tudjon?

Az óra ketyeg, már csak hat hét választ el minket attól, hogy április 21-én, vasárnap, megkezdődjön a verseny Budapesten.

Azonban van egy játékos – aki úgy gondolja, készen fog állni a bevetésre –, a legfontosabb mind közül, aki nem más, mint Ma Long!

A nemrégiben az Olympic Channel-nek adott interjújából kiderül, nincsenek kétségei.
„Jelenleg úgy érzem, hogy teljesen felépültem, így biztos vagyok benne, hogy versenyezni fogok” – jelentette ki Ma Long.

Fizikálisan lehet, hogy valóban készen áll, bár ezt már három hónappal korábbra várták, a decemberi incheoni World Tour döntőre. Ugyanígy nélkülöznünk kellett Ma Long jelenlétét a nemrégiben megrendezett Marvellous 12 – Csodálatos 12 – versenyen, de a megfontoltság jobb döntésnek bizonyult számára.

Feltűnt, hogy Ma Long neve szerepel a nemsokára kezdődő Qatar Open nevezési listáján, szóval ez a verseny lesz a nagy teszt. Mondhatni hiába gyakorol vagy edz valaki, ugyanis semmi sem hasonlítható a versenyek felfokozott légköréhez képest. Ezzel Ma Long is tisztában van.

„Versenyformába kell lendülnöm, hiszen már körülbelül hat hónapja nem játszottam nemzetközi szinten” – mondta Ma Long.

Ma Longgal kapcsolatban több kérdés is felmerül. Főképp azért, mert a 2019-es Marvellous 12 versenyen honfitársa, Fan Zhendong megőrizte rekordját, így az ő neve az, amely a szakértők szájából a legtöbbször elhangzik, mint a budapesti sikerre leginkább esélyes játékos. Emellett Liang Jingkun is fantasztikus formát mutat.

Vajon Ma Long ellent tud mondani a kételkedőknek? Ezt már egyszer megtette a 2015-ös világbajnokságon.
A négy évvel ezelőtti Szucsouban megrendezett versenyt megelőzően sokan úgy vélték, Ma Longnak egyetlen nagy kérdésre kell felelnie. Vajon helyt tud állni a nagy eseményen? A legnagyobb eseményen is helyt tud állni?

Ma Long három egymást követő elődöntőben kapott ki honfitársától, Whang Haotól – ez a sorozat tíz évvel ezelőtt kezdődött 2009-ben Jokohamában, majd 2011-ben Eindhovenben folytatódott és végül 2013-ban Párizsban volt az utolsó alkalom. Nem lebecsülve a ragyogó formában lévő Wang Haot, de mindegyik alkalommal Ma Long volt az, aki jócskán a formán kívül teljesített.

Aztán Szocsouban egy igencsak egyértelmű választ adott a benne kételkedőknek. Meg tudja ezt ismétli Budapesten is? Meg tudja mutatni a szakértőknek, hogy igenis képes rá?

forrás:ittf.orgFordítás »
Top