A 11. kiemelt Ma Long zsinórban harmadik sikerére készül éa szeretné feltenni a koronát a nagyszerű tornájűra, ahol legyőzte a fehérorosz legendát, Vladimor Samsonovot, a brazil szupersztár Hugo Calderanót és két honfitársát, Lin Yaouyant és Lian Jingkunt.

Mattias Falck meglepetésre került be a döntőbe, felülkerekedve minden esélyen, miután túljutott Lee Sangsut, Simon Gauzyn és An Jeahyunon is.

Az utolsó napon Ma Long a nagy esélyes, főleg hogy még sosem veszített soron következő ellenfele ellen, és megnyerte a 2015-ös és 2017-es világbajnokságot is férfi egyesben.

Összejön a harmadik egyéni siker Ma Longnak? (Fotó: Rémy Gros)

Mattias Falck szintén megérdemelten jutott a döntőbe, és nagy tettre készül, ugyanis 1999-ben fordult elő utoljára, hogy svéd asztaliteniszező döntőbe jutott világbajnokságon – akkor Jan-Ove Waldner emelte fel a trófeát -, ráadásul európai játékos utoljára 2003-ban jutott döntőbe – akkor az osztrák Werner Schlager aranyérmet szerzett.

Amint kiderült a férfi egyes világbajnoka, a figyelmünk a női páros döntőre irányul majd, ami a tervek szerint 14:30-kor kezdődik majd.

Hina Hayata és Mima Ito készen áll (Fotó: Rémy Gros)

Az első kiemelt Hina Hayara – Mima Ito próbál felérni a várakozásokhoz és próbálja megszerezni Japán hetedik női páros világbajnoki győzelmét – érdekesség, hogy az utolsó óta 44 év telt el. A 2017-es bronzérmes páros vajon fel tud jutni a csúcsra Budapesten?

A döntőben a Sun Yingsha – Wang Manyu kettős vár rájuk, ők pedig Kína zsinórban 16. női páros aranyérmét szeretnék hazavinni – sikerült a fiatal duónak győztesen távoznia?

Wang Manyu és Sun Yingsha megpróbálja folytatni a kiváló kínai trendet (Fotó: Rémy Gros)