Beharangozó, hetedik nap: Kiélezett döntők és elődöntők következnek

Beharangozó, hetedik nap: Kiélezett döntők és elődöntők következnek

Elérkezett a Liebherr 2019 ITTF Asztalitenisz-világbajnokság utolsó előtti napja. A versenyen átéltünk már sok emlékezetes pillanatot, meglepetéseket, és rekordokat döntő eredményeket. Vajon mit tartogat az előttünk álló hetedik nap?

Íme a nap legjobban várt meccsei.

Már az első találkozón nagy lesz a tét, a vegyes páros döntővel indul a nap helyi idő szerint 12 órakor. A kínai Ma Long és Wang Chuqin az esélyes páros, de a meglepetésekre képes román Ovidiu Ionescu és spanyol Alvaro Robles duó nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

A második mérkőzés 13 órakor kezdődik, Liu Shiwen fog Chen Meng ellen játszani a női egyes döntőjében. A két játékos legutóbbi kilenc meccsén hétszer Chen Meng győzött, és 2013 óta nem tudta őt megverni ellenfele! Ugyanakkor Liu Shiwen már kétszer átérezhette a világbajnoki döntők nyomását, 2013-ban és 2015-ben is világbajnoki második volt. A 13 órakor kezdődő mérkőzésen kiderül, hogy melyik kínai klasszis kerül ki győztesen az összecsapásból.

Pár órányi szünet után két izgalmas elődöntő következik. 17 órakor a címvédő Ma Long és a feltörekvő sztár Liang Jingkun meccsét láthatjuk, a két játékos eddig mindössze egyszer mérkőzött meg egymással a nemzetközi porondon. Tavaly az ITTF World Tour shenzheni versenyén Ma Long győzött 4-3-ra, de vajon melyikük állhat ma a dobogó legfelső fokán?

A második elődöntő kiementele megjósolhatatlan, a svéd Mattias Falck fog megküzdeni a kóreai An Jaehyunnal a 18 órakor kezdődő mérkőzésen. Bármelyik versenyző számára történelmi pillanat lenne a döntőbe jutás. Ha Mattias Falck nyer, akkor Jan-Ove Waldner 1997-es győzelme óta ő lesz az első svéd, és 2003 óta az első európai versenyző, aki világbajnoki fináléba kerül. A másik oldalon An Jaehyun diadalával 16 év után küzdhetne meg kóreai játékos a világbajnoki aranyért.

A nap végén a női páros két elődöntőjére kerül sor. 19 órakor két japán duó csap össze, Hina Hayata és Mima Ito játszik a védekező stílusban pingpongozó Honoka Hashimoto és Hitomi Sato páros ellen, 20 órakor pedig Chen Meng és Zhu Yuling mérkőzik Sun Yingsha és Wang Manyu ellen. Biztosan japán-kínai döntő lesz, és ma este az is eldől, hogy melyik két páros jut a fináléba.

Kövesd az eseményeket az itTV-n, hogy ne maradj le semmiről!Fordítás »
Top