A pingpong több, mint barátság

A pingpong több, mint barátság

Szeretik a sportokat és a himnuszokat, és már nem először ihlette meg őket egy nagyobb világesemény. A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar csapat szereplése apropóján született meg az Irie Maffia ‘Bajnok’ című száma, most pedig a Magyar Asztalitenisz Szövetség bízta meg az együttest a világbajnokság hivatalos dalának elkészítésével.

A megkeresés után abban egyetértés volt a csapaton belül, hogy a sport és a zene kéz a kézben jár, erről a sportágról pedig elsőre mindenkinek a nyári táborozások és forgózások ugrottak be a Balatonon, de hogy pontosan milyen szám illene egy asztalitenisz világbajnoksághoz, abban nem volt két egyforma vélemény a tagok között.

„Február 4-én kezdtük el az első levelezést, majd 85 levélváltás következett a különböző variációkról, és március 10-re kész is volt a végleges verzió. Tulajdonképpen úgy dobáltuk vissza egymás térfelére az ötleteket, mint ahogy a pingpong labda pattog, a végére az volt a lényeg, hogy mindenkinek benne legyen a saját stílusa. Mindenkinek ugyanaz volt a célja, hogy a versenyt és az eseményt valahogy jól belegyúrjuk a dalba.” – mondta Kéri András, az Irie Maffia énekese.

Kemon a saját rap részében a buzdítást tartotta a legfontosabbnak, Sena pedig inkább szakmai szemszögből közelítette meg a témát.

„Van benne minden, tenyeres, fonák. Kinyitottam a wikipédiát, kinéztem az összes szakszót és próbáltam úgy összesakkozni magamnak, hogy egy értelmes szöveget kapjak, ami még jól is szól. Ezt a különös egyveleget aztán a refrén úgy öleli át, hogy ad neki egy másodlagos jelentést, ami a versenyzésben nem elhanyagolható, mégpedig hogy a játékosok a pályán hiába feszülnek egymásnak, ez az egész mégsem vérre megy, a barátságról nem lehet elfeledkezni. Innen jött a címe is, Friends (Barátok)” – tette hozzá Sena.

A világbajnokság zárónapján telt ház előtt szólalt meg a hivatalos vb-induló, viszont az együttes tagjainak a helyszín bejárására is maradt egy kis idejük.

„Én sokáig fociztam, úgyhogy ez a közeg nem áll messze tőlem, de sétálunk a rendezvényhelyszínén és nézzük az embereket, ki mit csinál, hogy játszanak a profik, egyáltalán milyen a hangulata egy világbajnokságnak.” – mondta Kemon.

Aki élőben is meghallgatná a vb hivatalos himnuszát, az az Irie Maffia július 6-i koncertjén a Budapest Partkban megteheti.Fordítás »
Top